“Het is juist de gerechtsdeurwaarder die de deur naar oplossingen kan openen.

Gerechtsdeurwaarders Brussel

Wij zijn gevestigd middenin het Brussels gerechtelijk arrondissement, vlakbij de Europese wijk en het gerechtelijk kloppend hart van de stad, het Justitiepaleis. Onze territoriale bevoegdheid bestrijkt het volledige gerechtelijk arrondissement Brussel.

U heeft een brief of akte ontvangen?

  • Brief per post ontvangen?

  • Gerechtsdeurwaarder aan de deur geweest met een exploot van...

U wenst de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder

Solvabiliteitsenquête

A.d.h.v. een solvabiliteitsenquête kunnen wij, alvorens het opstarten van een dossier, een controle doen van een aantal parameters en databanken. Op die manier kunnen we nagaan wat de solvabiliteit is van de tegenpartij.

Dagvaarding

Op basis van het project tot dagvaarding wordt een exploot van dagvaarding opgemaakt. Na controle van de zitting, wordt de dagvaarding betekend en vervolgens op rol gezet.

Minnelijke invordering

Alvorens een gerechtelijke procedure op te starten, kan het nuttig zijn om de tegenpartij er op een vriendelijke maar kordate manier aan te herinneren dat er nog een bedrag betaald moet worden of een prestatie geleverd moet worden. Dit kan aanleiding geven tot een minnelijk akkoord waarmee het dossier sneller en goedkoper geregeld wordt.

Betekening en tenuitvoerlegging van een titel

Wanneer de veroordeelde partij niet vrijwillig overgaat tot het betalen van het bedrag of tot het leveren van de prestatie waartoe hij veroordeeld werd, kan de gedwongen tenuitvoerlegging worden opgestart. Alvorens hiertoe te kunnen overgaan moet het vonnis of arrest aan tegenpartij betekend worden.

Bemiddeling

Wanneer partijen niet meer onderling uit een geschil geraken, kunnen de partijen een onafhankelijke derde die opgeleid is als bemiddelaar laten tussenkomen. Deze kan de partijen dan begeleiden naar een akkoord waardoor geen rechtbank moet tussen komen. Als dit akkoord werd bemiddeld door tussenkomst van een erkend bemiddelaar, kan dit ook door de rechtbank gehomologeerd worden en kan dit ook als uitvoerbare titel gelden.

Betwisting titel of procedure

U bent niet akkoord met een beslissing of met een procedure en wil verzet, hoger beroep of derdenverzet aantekenen. U mag ons hierover contacteren. Meer informatie over de rechtmiddelen vindt u alvast hier.

Voorziening in Cassatie

Wanneer een beslissing in laatste aanleg werd gewezen en u de wettigheid van de beslissing betwist, kan u een voorziening in cassatie instellen. De voorziening kan niet over de grond van de zaak gaan. Voor meer informatie kan u contact opnemen.

Advies

U mag ons steeds bellen, mailen, een afspraak maken of langs komen voor meer informatie of advies!

Contacteer ons

Wij spreken uw taal

En dat mag men zeker letterlijk nemen! Daarmee bedoelen we dat we u in verschillende talen te woord kunnen staan. We hebben een gemotiveerd team van medewerkers met elk een eigen verhaal en achtergrond waardoor we u in verschillende talen kunnen helpen, namelijk in de volgende talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Portugees, Spaans, Italiaans en Grieks.

FlagFlagFlag
FlagFlagFlagFlag
VOOR ITALIAANS DOSSIER « NIVI », gelieve enkel contact met Italiaanse maatschappij nemen op +39 055 3440 472 of aan info.auto‑en@nivi.it. Zij helpen u verder.

Daarnaast beschikken we ook over een netwerk van internationale partners waarmee we een goede samenwerking hebben. Zij maken het samen met ons mogelijk maken om in andere Europese landen vlot informatie uit te wisselen en procedures te voeren of op te volgen. Wij wijzen u graag de weg in de Europese en internationale context teneinde tegemoet te komen aan de noden van de economische realiteit.

Nuttige info

  • Niet akkoord met de rechterlijke beslissing/procedure: Rechtsmiddelen

  • U heeft meerdere schuldeisers: n.a.v. Het beslag volgt er een Verdeling

  • Onbetaalde facturen in B2B-context: IOS-procedure

  • Onbetaalde schuldvordering in B2C-context: Aanmaning als eerste stap

  • Dossiers in een internationale context

  • Sociale hulpverlening

  • Bemiddeling

  • Tarieven

temporary-post-image

Ons team

Anne VAN DEN BERGHE

Gerechtsdeurwaarder

Connect via linkedIn

Claire VAN DE WINKEL

Kandidaat

Connect via linkedIn

Philippe SCHEPKENS

Gerechtsdeurwaarder

Godfrey VAES

Kandidaat

Mireille LOGISSE

Kandidaat
CONTACT
Bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 12u00
Fax. +32 2 649 92 21
OPENINGSUREN
De studie is geopend van maandag tot vrijdag
09u00 tot 12u00 - 14u00 tot 16u00
Claire Van De Winkel & Anne Van Den Berghe